De beursdagen in Parijs zijn altijd heel inspirerend voor mij. Allereerst is er Paris Deco off in het centrum van Parijs. Hier bevinden zich veel showrooms van beroemde stoffenhuizen. Tevens zijn er pop-up showrooms, Dit zijn tijdelijke showrooms van stoffenhuizen die niet in het centrum van Parijs zitten. De showrooms zijn allemaal prachtig ingericht en gedecoreerd. De ontwerpen voor het nieuwe seizoen worden getoond. De hele route is voorzien van mooi verlichte lampenkappen. Een heel bijzondere sfeer.

Mijn eerste bezoek was aan de showroom van Dédar, het Italiaanse stoffenhuis. Prachtige stoffen, mooie dessins. Fijn om hier Lorette van Elements of interior te zien. Het stoffenhuis Dedar behoort  tot haar agentschappen. Door onze samenwerking in Nederland was het erg leuk om elkaar in Parijs te ontmoeten. Tevens een voordeel voor mij, want zo kreeg ik een mooie rondleiding van haar! 

Vanuit hier ben ik de route gaan vervolgen. Zo kwam ik o.a. terecht bij Little Green, bekend van verf en behang. Prachtige kleuren en leuk gedecoreerd. Een wand met in de verf gedoopte kwasten in allerlei kleuren en verder veel vogels. Vogels ben ik sowieso veel tegengekomen tijdens mijn beursbezoek. Ter decoratie, maar ook als dessins op stoffen en vazen.  De showrooms van Pierre Frey, het beroemde franse stoffenhuis, ben ik ook gaan bezoeken. Ook hier schitterende stoffen en mooie dessins. Het wordt teveel om over alle showrooms te schrijven, maar over Karin Sajo, Francaise en designer, wil ik graag nog vertellen. Zij had een kleine pop-up showroom in het centrum. Haar eigen showroom is in Montmartre. Ik had het geluk om Karin Sajo zelf aan te treffen. Wij  hadden elkaar al eens  in Nederland ontmoet. Karin heeft mij haar nieuwe stoffen laten zien en voelen en verteld hoe deze ontwerpen tot stand zijn gekomen, wat haar inspiratie is geweest. Zij is een heel bijzondere en innemende designer en ik ben erg onder de indruk van al haar ontwerpen. Wij hopen elkaar dit jaar weer in Nederland te ontmoeten.

Mijn Paris deco off tour heeft mij weer heel veel inspiratie en enthousiasme  gegeven. Heerlijk om mijn interieurontwerpen te realiseren met het gebruik van prachtige stoffen en kleuren.